Kedvezményezett neve: Bildon Kft.
Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
A projekt tartalmának rövid bemutatása: Anyagköltség finanszírozása
A szerződött támogatás összege: 100.000.000,- Ft
A felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B
A projekt tényleges befejezés dátuma: 2021.09.20


Kedvezményezett neve: Bildon Építőipari, Fővállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Felzárkóztató vállalkozásfejlesztés a Bildon Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 59,46 millió Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %
Projekt kezdése: 2021.06.01.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00080

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás 2017-ben alapult, fő tevékenysége lakó- és nem lakóépület építése. Jelenleg 3 nagy dunántúli projekt generál kivitelezője, ennek keretében Pécsen egy nagy lakópark kivitelezési feladatait látja el, melynek ütemenkénti átadása folyamatosan zajlik. A cég vezetője mérnök, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, több éves projektvezetői tapasztalata van, digitális kompetenciái kimagaslóak.

Az ügyvezető mérnök végzettsége mellett energetikai tanúsítással is rendelkezik, melyet évek óta végez. A vállalkozás az építőipari szektor energetikai ágában látja a következő 10 évben az erőteljes növekedést, így ebben az ágban szeretne piaci rész növekedést elérni. A 2021. januártól életbe lépett lakossági támogatások kivitelezéseiben, Baranya és Somogy megyei energetikai korszerűsítésekben is részt vesznek, ezzel is bővítve a szolgáltatás kínálatukat.

A Kft. célja továbbá a helyi munkavállalók felvételével a helyi Ormánsági települések helyzetén javítani munkalehetőséggel, kilátásokkal, jövőképpel. Egy kistelepülés meghatározó eleme és alapköve lehet egy helyi dinamikusan fejlődő vállalkozás, ami megtartó erőt jelent a faluban és a környéken. A helyi gazdasági potenciál, adóerőképesség is javulni tud egy fejlődő cég jelenlétével.

A vállalkozás megalapítása óta dinamikus fejlődésen ment át, rendelkezett már meglévő eszközökkel, azonban szerették volna további beszerzéssel fejleszteni, mellyel a korábbi eszközbérlést szerették volna csökkenteni költséghatékonyabb munkavégzés érdekében.

Az 59,46 millió Ft millió forint európai uniós támogatás segítségével a cég a székhelyén, Drávaiványiban egy komplex, felzárkóztató fejlesztést tudott végrehajtani ingatlan beruházással, új eszközök, gépek beszerzésével, információs technológia-fejlesztéssel és bérköltség-támogatással.

A fejlesztés eredményeként megvalósult egy eszközbeszerzés, mellyel az eddigi bérelt eszközök helyett, saját eszközökkel, költséghatékonyabban tud dolgozni és stabilabb működést tud elérni. A főépület (iroda) és melléképület (műhely-raktár) korszerűsítésével pedig, a gépek, berendezések tárolása és karbantartása, valamint az irodai tevékenység és műhely-raktár funkció egy helyen, a vállalkozás székhelyén valósult meg. Az elnyert támogatás által a vállalkozás hosszú távra be tud rendezkedni Drávaiványi székhelyére, ezáltal a létszám bővülés is biztosított a környékbeli munkaerő piacról. Továbbá a későbbi, tervezett fejlesztés keretében, a gyártócsarnok építése is már könnyen kiszolgálható lett a jelen projekt keretében megvalósított iroda és raktár infrastruktúrával.