Kedvezményezett neve: Bildon Építőipari, Fővállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Felzárkóztató vállalkozásfejlesztés a Bildon Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 59,46 millió Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %
Projekt kezdése: 2021.06.01.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00080

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás 2017-ben alapult, fő tevékenysége lakó- és nem lakóépület építése. Jelenleg 3 nagy dunántúli projekt generál kivitelezője, ennek keretében Pécsen egy nagy lakópark kivitelezési feladatait látja el, melynek ütemenkénti átadása folyamatosan zajlik. A cég vezetője mérnök, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, több éves projektvezetői tapasztalata van, digitális kompetenciái kimagaslóak.

Az ügyvezető mérnök végzettsége mellett energetikai tanúsítással is rendelkezik, melyet évek óta végez. A vállalkozás az építőipari szektor energetikai ágában látja a következő 10 évben az erőteljes növekedést, így ebben az ágban szeretne piaci rész növekedést elérni. A 2021. januártól életbe lépett lakossági támogatások kivitelezéseiben, Baranya és Somogy megyei energetikai korszerűsítésekben is részt vesznek, ezzel is bővítve a szolgáltatás kínálatukat.

A Kft. célja továbbá a helyi munkavállalók felvételével a helyi Ormánsági települések helyzetén javítani munkalehetőséggel, kilátásokkal, jövőképpel. Egy kistelepülés meghatározó eleme és alapköve lehet egy helyi dinamikusan fejlődő vállalkozás, ami megtartó erőt jelent a faluban és a környéken. A helyi gazdasági potenciál, adóerőképesség is javulni tud egy fejlődő cég jelenlétével.

A vállalkozás megalapítása óta dinamikus fejlődésen ment át, rendelkezik már meglévő eszközökkel, azonban szeretnék további beszerzéssel fejleszteni, mellyel az eddigi eszközbérlést szeretnék csökkenteni költséghatékonyabb munkavégzés érdekében.

Az 59,46 millió Ft millió forint európai uniós támogatás segítségével a cég székhelyén, Drávaiványiban szeretne egy komplex, felzárkóztató fejlesztést végrehajtani infrastrukturális beruházással és eszközbeszerzéssel.

A fejlesztés eredményeként megvalósul egy eszközbeszerzés, mellyel az eddigi bérelt eszközök helyett, saját eszközökkel, költséghatékonyabban tud dolgozni és stabilabb működést tud elérni. A főépület (iroda) és melléképület (műhely-raktár) korszerűsítésével pedig, a gépek, berendezések tárolása és karbantartása, valamint az irodai tevékenység és műhely-raktár funkció egy helyen, a vállalkozás székhelyén valósul majd meg. Az elnyert támogatás által a vállalkozás hosszút távra be tud rendezkedni Drávaiványi székhelyére, ezáltal a létszám bővülés is biztosított lesz a környékbeli munkaerő piacról. Továbbá a későbbi, tervezett fejlesztés keretében, a gyártócsarnok építése is már könnyen kiszolgálható lesz a jelen projekt keretében megvalósított iroda és raktár infrastruktúrával.